Fördomar på skam!

Bildresultat för fördomar

Kära Kitty!

Idag kom mina fördomar ordentligt på skam på det bästa tänkbara av sätt!

Den äldre manliga läkaren på vårdcentralen, med exotiskt utseende, kraftig brytning och med ett för mig svåruttalat namn, visade sig vara både vänlig, lyhörd och extremt förtroendeingivande. Han lyssnade noga och ställde följdfrågor, medan jag hasplade ur mig allt jag skrivit på fusklappen, skrev ut recept på magmedicin, remitterade mig raskt till två olika specialister (!!), lyssnade på hjärtat, kollade blodtryck, klämde på sköldkörteln och satte upp mig för så många olika blodprover att jag började undra om det inte snart blev orimligt dyrt för våra skattepengar. ”Det här ska vi utreda grundligt” svarade han och förklarade oombedd vad de olika proverna var bra för, vilka som hörde ihop och varför han tycker de ska tas. I morgon bitti går jag fastande till vårdcentralen för att glatt lämna ifrån mig blod och sedan är det bara att vänta och se.

Förvisso finns ju alla krämporna, som gjorde att jag sökte läkarhjälp, fortfarande kvar, men de blir ack så mycket lättare att stå ut med när det går att att skönja det där ljuset i slutet av tunneln…

Hur har din dag varit?


2 reaktioner till “Fördomar på skam!

  1. Skönt att du fick en tid snabbare, och att du fick träffa nån som är bra! Min dag igår var ganska kass, mest för att det är för varmt och jag orkade inget, så kände mig mest kokt. Idag har dagen inte hunnit så långt, men jag är på bra humör och ska gå och sova en stund. Har planer på att sitta på högskolans bibbla sen ett tag. Där är svalt och mycket stilla på sommaren, som en kyrka fast med mjukare sittplatser (och såna fatboys-puffar). Funkar inte så bra just nu, men min hjärna har fått ett ryck och är klarare än på länge, så kan nog klara att läsa en eller annan sida. Fast kan ju iofs ta med surfplattan med, ifall läsning blir för tungt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s